Cu 66 de milioane de ani în urmă, pe Terra a avut loc o mare catastrofă. Din sudiile efectuate de-a lungul vremii, se pare că un asteroid uriaș a căzut din cer și a lovit suprafața planetei noastre, fapt ce a dus la dispariția dinozaurilor.  Impactul a fost atât de puternic, încât totul în jur s-a spulberat în bucăți și s-a împrăștiat în toate părțile, informează IFL Science.

În cartea The Ends of the World, scriitorul american Peter Brannen vine cu o teorie interesantă despre această catastrofă. El crede că, după ce asteroidul a lovit Pământul, s-a creat o gaură imensă și unele bucăți au fost aruncate în spațiu. Potrivit scriitorului, aceste bucăți au călătorit în jurul Pământului, iar unele dintre ele chiar au ajuns pe Lună.

Potrivit IFL Science, există unele dovezi care arată că un astfel de lucru s-ar fi putut întâmpla. De exemplu, pe Pământ au fost găsite până acum cel puțin 289 de bucăți de piatră care au venit de pe Marte.

Ba mai mult, oamenii de știință cred că multe luni din Sistemul Solar au fost create din cauza unor impacturi uriașe, la fel ca și luna noastră.

Însăși viața ar fi putut călători astfel. Potrivit unor cercetări recente, s-ar putea ca anumite microorganisme de pe Pământ să se fi răspândit deja pe alte planete prin intermediul pietrelor.

Cercetătorii susțin această teorie controversată

content-image

Revenind la oasele de dinozauri de pe Lună, oamenii de știință au speculat acest lucru încă din timpul misiunilor Apollo. În 1971, astronauții au adus pe Pământ o rocă de granit veche de 4 miliarde de ani despre care se crede că ar proveni de pe planeta noastră. Cercetătorii susțin că bucata de piatră a ajuns acolo în urma ciocnirii planetei noastre cu un asteroid.

Chiar dacă până acum nu a fost descoperit ADN de dinozaur în spațiu, există posibilitatea ca oasele animalelor preistorice să fi ajuns pe Lună înaintea oamenilor.

Probabil această teorie va fi confirmată sau infirmată cu ajutorul roboților lunari care studiază satelitul nostru. Deoarece Luna nu are atmosferă și nu există fenomene meteorologice active, aceste fragmente de oase ar fi putut să rămână relativ bine conservate pe suprafața lunară.



Sursa

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accept